друкувати


У культурі ще досить холодно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-27 10:23:26

Без опалення на Івано-Франківщині функціонує майже три з половиною сотні клубних установ (215) та бібліотек (131), тобто кожен п’ятий заклад культури. Характерно, що торік на виконання програми «Теплий заклад культури Прикарпаття на 2007–2010 роки» з обласного бюджету не було виділено жодної копійки з передбачених на те 230 тис. грн., а рівень фінансування з місцевих бюджетів сягнув 79 відсотків. Правда, в повному обсязі заплановані кошти на те одержали лише відділи культури і туризму Калуської, Коломийської, Рогатинської, Рожнятівської, Снятинської й Тисменицької РДА та виконкомів Коломийської й Яремчанської рад. В інших же районах та містах до такого ідеалу не дотягли.

Тож чи працює названа обласна програма? Над таким питанням застановилася було колегія облдержадміністрації. І врешті визнала, що таки діє. Скажімо, протягом 2007-го вдалося зменшити кількість холодних клубів та бібліотек з 39 відсотків до 21-го. Проте цього року, тобто протягом теплої пори 2008-го, як наголосив голова ОДА Микола Палійчук, необхідно приділити максимум уваги саме «Теплому закладові...»

Тим-то колегія доручила начальникові головного управління культури Володимирові Федораку клопотати перед обласною радою про виділення коштів з обласного бюджету на реалізацію програми. А керівники низки районів та м. Болехова, де не встигли на 12 березня запланувати хоча б щось на її виконання, персонально доповідали голові ОДА в тій частині колегіального засідання, яке протікало в закритому режимі, чому допустили такий недолік у роботі.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі