друкувати


Президент покартав голову ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-27 10:19:57

Як повідомив офіційний інтернет-сайт глави держави, у рамках щотижневих бесід Президента України з керівниками регіонів минулого понеділка відбулася зустріч Віктора Ющенка та голови Івано-Франківської ОДА М.Палійчука.

На початку розмови глава держави вказав Миколі Палійчуку на ряд негативних тенденцій, що стримують розвиток області. Зокрема, за підсумками 2007 року, область — єдина серед регіонів України, яка спрацювала зі спадом промислового виробництва, що становив 22%. Окрім того, занепокоєння викликає екологічний стан цього регіону. Президент повідомив, що за результатами екологічного моніторингу Івано-Франківщина займає 22-ге місце по Україні.

Ситуацію на Івано-Франківщині ускладнює й застаріла інфраструктура області. Дві третини населення проживає в гірських населених пунктах, соціальна інфраструктура яких здебільшого не відповідає сучасним вимогам. Особливо це стосується якості наданих медичних та освітніх послуг. За повідомленням президентської прес-служби, Віктор Ющенко висловив переконання, що виправлення тенденції спаду промисловості, а також поліпшення екологічної ситуації в регіоні — це першочергові завдання керівництва області. Він також поставив вимогу активізувати роботу щодо виконання Указу Президента України «Про створення Національного природного парку «Гуцульщина».

Президент дав доручення голові ОДА опрацювати питання стосовно розробки державної цільової Програми підтримки та розвитку гірських територій. Адже стаття 3 Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» передбачає забезпечення державних гарантій соціально-економічного розвитку населених пунктів, яким надано статус гірських. Проте вона не виконується в повному обсязі.

Глава держави також поставив завдання забезпечити неухильне та своєчасне виконання актів Президента України, які стосуються загальноосвітніх шкіл, а саме: модернізувати їхні приміщення; а також 100-відсотково забезпечити медикаментами й устаткуванням ФАПи, завершити обладнання державних установ та закладів пандусами.

А ще Віктор Ющенко доручив протягом другого кварталу 2008 року прийняти рішення щодо доцільності розробки Державної програми ліквідації наслідків стихій, які сталися впродовж 2000—2007 років.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі