друкувати


Міліція Прикарпаття проінформувала про свої пріоритети

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-26 12:07:45

Розширене засідання колегії УМВС України в Івано-Франківській області, яке відбулося 25 березня, було максимально представницьким для громадськості. У засіданні взяли участь народний депутат України Роман Ткач, помічник-консультант народного депутата Дмитра Шлемка Анатолій Дронь, заступники керівників обласної ради та держадміністрації, керівники судових та правоохоронних органів. Міліція звітувала й перед численними представниками засобів масової інформації. У своєму виступі начальник УМВС в області генерал-майор міліції Василь Кузнєцов проінформував, що міліція краю працює над виконанням актуальних завдань у забезпеченні правопорядку, визначених на засіданні колегії МВС у лютому за участю Президента України Віктора Ющенка.

Як відомо, тоді було схвалено Директиву Міністра внутрішніх справ щодо здійснення організаційно-практичних заходів і виконання завдань по п’яти пріоритетних напрямках правоохоронної діяльності. Керівник прикарпатської міліції коротко довів основні показники роботи служб і підрозділів УМВС крізь призму пріоритетних вимог Директиви.

1. Підвищення ролі Міністерства внутрішніх справ у формуванні державної політики у сфері захисту прав і свобод людини та громадянина, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку, забезпечення громадської безпеки, захисту об’єктів права власності.

Розроблення пропозицій щодо вдосконалення законодавства в цій сфері та внесення їх в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України. Створення в Міністерстві внутрішніх справ структурного підрозділу з питань дотримання прав людини.

ПОТОЧНИЙ РЕЗУЛЬТАТ:
- при УМВС в області функціонує Громадська рада з питань забезпечення прав людини;

- МВС України розглядається питання відновлення діяльності інституту помічників Міністра – представників в областях, які будуть безпосередньо займатись проблемою забезпечення прав людини;

- у поточному році встановлено особи по всіх навмисних вбивствах (8), тяжких тілесних ушкодженнях, що спричинили смерть потерпілому (6), розбоях (13).

2.Якісне поліпшення роботи з викриття кримінальної корупції та посадових злочинів, особливо серед вищих посадових осіб, працівників судових, правоохоронних та контролюючих органів. Припинення діяльності стійких суспільно небезпечних злочинних угруповань, які суттєво впливають на криміногенну, соціально-економічну ситуацію в регіонах та в державі в цілому, розширення протидії кримінальній “тіньовій економіці”.

ПОТОЧНИЙ РЕЗУЛЬТАТ:
- на 30,1% більше виявлено посадових злочинів (108 проти 83 – за перший квартал 2007 року), зокрема на 66,7% (10 проти 6) – фактів хабарництва;

- на 15,8% більше складено протоколів про адміністративну корупцію (22 проти 19 – за 3 місяці минулого року).

3.Наведення порядку на автошляхах країни, розроблення ефективних механізмів фіксації порушень Правил дорожнього руху, у тому числі за допомогою технічних засобів, а також дієвої системи забезпечення невідворотності відповідальності порушників, розроблення та внесення в установленому порядку на розгляд Кабінету Міністрів України пропозицій щодо вдосконалення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху.

ПОТОЧНИЙ РЕЗУЛЬТАТ:
- упродовж двох місяців 2008 року зареєстровано на -20,5% менше дорожньо-транспортних пригод, зменшилась кількість загиблих (-12,1%) та травмованих (-23,9%) громадян.

- більше виявлено (+7,4%) порушень Правил дорожнього руху, в тому числі випадків керування автотранспортом у стані сп’яніння (+46,7%).

- разом з тим, на сьогодні зросла кількість злочинів, пов’язаних із порушенням Правил дорожнього руху (+ 2,2%), у тому числі, що спричинили смерть потерпілого (+ 4,8%).

4.Підвищення ефективності протидії нелегальній міграції. Забезпечення своєчасного виявлення осіб, які незаконно перебувають на території України, належного їх утримання та видворення за межі держави в установленому законом порядку. Створення з цією метою Державної міграційної служби України у складі Міністерства внутрішніх справ України, як урядового органу державного управління, необхідної кількості пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Ужиття заходів щодо приведення законодавства України у сфері міграції у відповідність до Європейських стандартів.

ПОТОЧНИЙ РЕЗУЛЬТАТ:
- за 2 місяці поточного року виявлено та припинено на 5,2% більше правопорушень, пов'язаних з правилами перебування іноземних громадян та осіб без громадянства на території України;

- видворено 28 іноземців за порушення Закону України «Про правовий статус іноземців»;

- заплановано вжити додаткові заходи щодо активізації роботи з виявлення нелегальних мігрантів.

5.Попередження розповсюдження наркоманії в суспільстві, ужиття заходів щодо боротьби з наркоманією, контрабандним переміщенням наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та інших предметів і товарів через державний кордон України, створення з цією метою прикордонної міліції.

ПОТОЧНИЙ РЕЗУЛЬТАТ:
- викрито 2 міжнародні канали надходження в Україну наркотиків (Польща, Франція), торік – 1;

- у сфері легального обігу наркотиків порушено 11 кримінальних справ (за незаконний відпуск медичних сильнодіючих та отруйних препаратів) тоді як за перший квартал минулого року – 9;

- вилучено з незаконного обігу 3 тис. 900 доз сильнодіючих та отруйних препаратів (торік – 900) та 612 доз медичних психотропних препаратів (торік – 60);

- міліція посилюватиме заходи з протидії наркозлочинності на території м. Бурштина Галицького району та міст Калуша, Коломиї.

У розрізі виконання цих завдань і планування заходів на найближчу перспективу на засіданні колегії виступили заступники начальника УМВС в області. Чимало слушних ініціатив та пропозицій щодо поліпшення оперативно-службової діяльності міліції пролунало від запрошених на колегію представників влади та правоохоронних органів. Насамкінець начальник УМВС в області Василь Кузнєцов запевнив, що працівники органів внутрішніх справ Прикарпаття мають достатній рівень професійної майстерності, щоб у повному обсязі і кваліфіковано виконувати свої завдання з забезпечення правопорядку, захисту прав громадян, інтересів держави і суспільства, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі