друкувати


Покваптеся зареєструвати зброю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-26 10:54:53

Упродовж березня проводиться місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів з метою припинення неконтрольованого розповсюдження вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів. Про це розмовляємо зі старшим інспектором дозвільної системи Коломийського МВ УМВС Петром Дригаловським.

— Петре Васильовичу, уже хтось зголосився здати нереєстровану зброю?

— Так, здано два газових пістолета і рушниці — дві мисливські гладкоствольні і дві нарізні, 370 патронів. Зброю після перевірки і реєстрації повернемо власникам. Пістолет, через непридатність, здано на склад для подальшої утилізації.

— Як люди пояснюють, звідки у них зброя?

— Пояснення різні: хтось знайшов, комусь подарували... Під час місячника ми не влаштовуємо людині допит, адже вона принесла зброю добровільно, тому звільняється від покарання.

— А яка ситуація зі здачею зброї була торік?

— Під час проведення усіх місячників було добровільно здано 13 одиниць зброї, 12 з них пройшли реєстрацію.

— Поза рамками місячника закон суворий до порушників, чи багато виявлено таких?

— За різні правопорушення торік було притягнено до адмінвідповідальності 93 осіб, цьогоріч — уже 17. Вилучено зброї, відповідно, — 45 одиниць і 12.

— Чи були якісь резонансні справи?

— В одного із мешканців району було вилучено цілий арсенал зброї. А ось інший господар, розбираючи стару прибудову, знайшов унікальний екземпляр: справний кулемет часів Другої світової війни, який ставили на літаки, мотоцикли, — і, про всяк випадок, вирішив залишити у себе.

— Чи порушено цьогоріч кримінальні справи?

— Так, проти двох молодиків, які "вправлялися" на перехожих у парку Трильовського з допомогою холодної зброї.

— Ваші побажання тим, хто має у користуванні зброю.

— Особливе прохання до мисливців, які вчасно не подбали про перереєстрацію, зголоситися у наш дозвільний центр, належним чином оформити документи. Усім, хто має в користуванні зброю, але й досі її не зареєстрував, теж варто поквапитись це зробити до кінця місячника.

Автор: Квітослава СОНЯХ, "Вільний голос"
Обговорити на форумі