друкувати


Визначено найпопулярніші предмети на зовнішньому тестуванні 2008 року

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-25 10:33:43

Український центр оцінювання якості освіти опублікував докладний список місць, де українці проходитимуть зовнішнє тестування у 2008 році. Найбільше пунктів тестування буде працювати з української мови та літератури, найменше - з всесвітньої історії та зарубіжної літератури.

Згідно з Переліком пунктів зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), який є в розпорядженні Інформаційного центру незалежного оцінювання, 22 квітня перед школярами відкриють двері 1887 пунктів оцінювання знань з української мови та літератури, до яких завітають 512 тисяч 473 учасники тестування - рівно стільки, скільки всього зареєстровано бажаючих взяти участь в ЗНО.

Серед предметів, які були запропоновані до вільного вибору випускників шкіл, найпопулярнішим є математика – кожен другий учасник тестування (266 тис. осіб) писатиме тест з цього предмету.

Також популярними серед учасників ЗНО виявилися історія України (99 тис. осіб та 420 пунктів тестування), біологія (84 тис.), основи правознавства (70 тис.) та фізика (46 тис.). Географію та хімію складатимуть по 30 тисяч учнів, основи економіки - 20. Всесвітня історія викликала ентузіазм у семи з половиною тисяч випускників.

А от перевірити свою обізнаність з надбанням Вільяма Шекспіра та Олександра Пушкіна наважився лише один зі ста – складати тест із зарубіжної літератури виявили бажання 4838 молодих українців. Для них 4 червня працюватиме 30 пунктів складання тестів, переважна більшість яких розташовані в обласних центрах.

Нагадаємо, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання відбудеться в Україні з 22 квітня по 4 червня та охоплюватиме одинадцять предметів. Окрім тестування з української мови та літератури, яке є обов’язковим для всіх, учасникам тестування було дано право обрати ще два будь-які предмети залежно від спеціальності, за якою вони планують продовжувати навчання, повідомляє Освітній портал.

Обговорити на форумі