друкувати


Полтів'язні стурбовані

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-24 12:21:42

Коломийські політв'язні і репресовані організували щорічні загальні збори, де прозвітував їхній голова Дмитро Гриньків.

Зменшується кількість сивоголових патріотів, порівняно з минулим роком їх стало на 17 осіб менше. Тепер у районі ще є 392 члени, а в місті 186.

Майже щомісяця засідала рада товариства, яка розглянула майже 40 питань. Пан Гриньків (на фото) відзначив працю її активістів Дмитра Семенюка, Юрія Рудка, Ярослави Лесюк, Василя Неміша, Ігоря Кічака, Мирослава Ромаша, а також голів кущових організацій Зіновія Попелюка (Печеніжин), Ярослава Микитюка (Раківчик) та Івана Недільського (П'ядики).

Значна робота серед підростаючого покоління на плечах хору політв'язнів і репресованих, який торік дав два десятки виступів. При сприянні політв'язня Дмитра Семенюка колектив запросили у Бучач на відкриття пам'ятника Степанові Бандері в рамках відзначення 65-річниці УПА.

За активну участь у державотворчих процесах до 100-річчя від дня народження генерала Романа Шухевича пам'ятними медалями нагородили всіх учасників бойових дій ОУН-УПА, а також усіх членів місцевого проводу. З ініціативи коломийських політв'язнів на колишній в'язниці НКВД (гардинна фабрика) відкрили меморіальну дошку.

Даючи високу оцінку діяльності, речники Ганна Вівчарук та Зіновій Попелюк підняли проблему відсутності кущових організацій у Гвіздці, Отинії та Коршеві, і ці питання необхідно поправити в поточному році.

З інформацією про фінансовий стан виступив заступник голови Юрій Рудко, який зазначив, що міська і районна влада завжди допомагають коштами.

Жваве обговорення викликала заява щодо заборони КПУ, її після одноголосного схвалення вирішили направити у міністерство юстиції та Президенту України. Політв'язні стурбовані, що в нас на сімнадцятому році незалежності існує промосковська п'ята колона - Комуністична партія України, яка під маскою соціально-економічних гасел веде підривну роботу проти державності.

Обговорити на форумі