друкувати


Прикарпатська міліція пішла до лісу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-21 03:34:35

Органи внутрішніх справ Прикарпаття здійснюють спеціальні і комплексні заходи, спрямовані на виявлення фактів самовільних вирубок, а також інших злочинів у лісовій галузі. Цілеспрямована робота правоохоронців у взаємодії з фахівцями лісового господарства покликана перекрити джерела надходження на ринок і на пилорами краденого лісу, посилити відповідальність лісників за зловживання службовим становищем чи потурання так званим чорним лісорубам. Деякі свої заходи міліція наразі не афішує, проте очікує, що здійснена робота буде ефективною і результативною.

Перші наслідки для зловмисників, які паразитували на лісі, не забарилися. В ході проведення оперативно-розшукових заходів у Долинському районі виявлено самовільну рубку дерев дуба-пиловника вищої категорії загальною кубомасою понад 40 метрів кубічних. Частину зрубаних дерев було знайдено у непримітному і важкодоступному місці біля річки за 20 кілометрів від лісової ділянки, де вони росли. Повернувши ділову деревину на нижній склад Болехівського держлісгоспу, правоохоронці на цьому не зупинилися. Результатом подальших розшукових заходів стало предметне спілкування з особою, причетною до самовільної вирубки і вивезення з лісоугіддя ділової деревини. Як встановлено, спритник уже мав на дерево поважних покупців – підприємницьку структуру з Івано-Франківська. За попередніми даними, внаслідок незаконної вирубки «лісоруб» завдав Болехівському лісгоспу збитків на суму 38 тисяч гривень.

Тим часом у Богородчанському районі за зловживання службовим становищем не оминути відповідальності одному з лісників Підгірського лісництва. Як з’ясували працівники спеціального підрозділу з виявлення злочинів у лісовій галузі УБСБЕЗ УМВС та райвідділу міліції, чоловік свідомо закривав очі і фактично приховував від ревізійної перевірки факти незаконного вирубування лісу. В одному з обходів лісоугіддя було виявлено понад 140 пнів – своєрідних німих свідків того, що ще недавно тут росли смереки і ялиці.

Незаконні оборудки, пов’язані з самовільним вирубуванням лісу та незаконними операціями з ним, також виявлено в Косівському та Коломийському районах. Позиція керівництва УМВС в області – докласти необхідних зусиль, засобів і ресурсів, щоб максимально унеможливити розкрадання лісу, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі