друкувати


Упав. Отямився – зламаний хребет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-20 11:36:56

Високий рівень безробіття у сільській місцевості Прикарпаття є загальновідомим. Тому дбайливіші господарі користуються кожною нагодою заробити зайву копійчину. Споконвіку наші майстри уміють усе: хто будує, хто мурує, хто прокладає дороги… Та й місцеві газди для виконання господарських робіт наймають переважно односельчан.

Так, нещодавно послугами бригади робітників із села Лоєва Надвірнянського району для копання криниці біля власного кафе вирішив скористатися місцевий приватний підприємець. Замовлення було термінове, адже вода у закладі харчування є конче необхідна. Погодили платню – і робота закипіла. Чоловіки виявилися працівниками тямучими та моторними, тому за два тижні було викопано аж 25 метрів нової криниці.

День 17 березня розпочинався, як звичайно. Рано-вранці майстри прийшли на роботу, перевдяглися та налагодилися копати далі. Найсміливішого з них – 38-річного чоловіка – обв’язали мотузкою та почали опускати у вологу та темну глибінь. Перші десять метрів спуску пройшли успішно. Раптом із ями почувся сильний зойк, а потім – глухий стук тіла об землю. У руках хлопців нагорі залишився тільки обривок товстого страхувального шнура. А на дні криниці корчився від болю їх нещасний товариш, котрий упав із 15-метрової висоти. Миттєво зрозумівши, що у такій ситуації самотужки їм не справитися, майстри негайно звернулися до МНСників та зателефонували у „швидку”.

Надвірнянські рятувальники, котрі прибули до місця нещастя, допомогли витягнути потерпілого на поверхню. Лікарі констатували у чоловіка перелом хребта та забій спинного мозку. Нещасного каретою „швидкої допомоги” шпиталізували до обласної клінічної лікарні. Скільки травмованому доведеться перебувати у стаціонарі, наразі достеменно невідомо. Та ясно, що його шлях до повного одужання буде не з легких, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі