друкувати


Вода не вибачає легковажності

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-18 01:42:43

На світі є достатньо диваків. Чудернацькі витівки деяких із них іноді, на жаль, закінчуються трагічно. Так, 16 березня, в обідню пору, сумну статистику прикарпатських потопельників поповнив 22-літній івано-франківець.

Того недільного ранку компанія молодих людей з обласного центру вирушила відпочити на свіжому повітрі та порибалити на ріці Гнила Липа що в Галицькому районі. День видався холодний та дощовий, тому хлопці прихопили чималу порцію „зігрівальних засобів”. Прилаштувавши вудочки на березі, чоловіки вирішили підкріпитися. Як годиться у таких випадках, трапезу скропили чарчиною-другою. Кльову все не було. Хлопці почали сердитися, а особливо гарячого серед них раптом потягнуло на подвиги. Розігрітому оковитою молодику заманулося поплавати у холодній воді. Застереження та заборони друзів тільки додали охоти затуманеному алкоголем молодому чоловіку показати усе, на що він здатен. Хлопчина стрімголов кинувся у воду, забувши навіть роздягнутися. Але, пропливши метрів зо тридцять та трохи охоловши, рибалка-невдаха зрозумів, що скоїв дурницю та треба повертатися назад до берега. М’язи скувала страшна втома і в якусь мить дихати йому стало зовсім важко. Тіло чоловіка пішло під воду. Побачивши, що товариша нема на поверхні річки, рибалки негайно повідомили про нещасний випадок галицьких рятувальників. Працівники Галицького районного відділу ГУ МНС в області та Галицької рятувальної станції розпочали шукати потопельника вздовж берегів річок Гнила Липа та Дністер. Пошукові роботи дали результат аж наступного дня: 17 березня, близько 13-ої години, водолази виявили у Дністрі бездиханне тіло молодого чоловіка.

До речі, з початку цього року на водоймах Івано-Франківщини потонуло четверо осіб. Головне управління МНС в області звертається до всіх мешканців краю дотримуватись правил безпечної поведінки поблизу водних об’єктів, не наражати на небезпеку своє життя, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області .

Обговорити на форумі