друкувати


На Івано-Франківщині податківці не допустили безпідставного відшкодування ПДВ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-12 01:32:09

На Івано-Франківщині, крім сумлінних платників податків, трапляються і такі, що використовують різні шляхи ухилення від сплати податку на додану вартість, надіючись на повернення коштів з державного бюджету.

У січні 2008р. одним з підприємств області заявлено до відшкодування з бюджету податок на додану вартість в сумі 10,3 млн. грн. В ході проведення документальної перевірки ТОВ „У” встановлено, що підприємством безпідставно включено до розрахунку бюджетного відшкодування витрати по сплаті ПДВ понад частину від’ємного значення податку, сформованого та оплаченого у попередньому звітному періоді постачальникам товарів (послуг) в сумі 4,0 млн.грн., порушивши пп.7.7.2 п.7.7 ст. 7 Закону України „Про податок на додану вартість” від 03.04.97р. № 168/97-ВР.

За результатами документальної перевірки податківцями не допущено відшкодування з державної скарбниці 4,0 млн.грн., які всупереч вимогам закону намагалось отримати підприємство.

Матеріали щодо порушення ТОВ „У” податкового законодавства передано до Управління податкової міліції ДПА в області, повідомляє управління податкового аудиту ДПА в області.

Обговорити на форумі