друкувати


На Івано-Франківщині гостює делегація з Ополє

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-12 01:20:25

З 10 по 14 березня на Прикарпатті перебуватиме офіційна делегація представників органів місцевого самоврядування Опольського воєводства Республіки Польща – Комісія співпраці із закордоном і промоції регіону Сеймику Опольського воєводства, яку очолює Бруно Косак.

11 березня гості з Ополє зустрілися з керівництвом Івано-Франківської області – першим заступником голови обласної ради Зіновієм Береговським, заступниками голови – облради Юрієм Романюком, облдержадміністрації – Володимиром Шкварилюком. Відбулося спільне засідання з постійною комісією облради з питань зовнішньоекономічних відносин та туризму, яку очолює Іван Підлетейчук.

Голова комісії співпраці із закордоном і промоції регіону Сеймику Опольського воєводства Бруно Косак запевнив представників обласної влади та місцевих журналістів, що маючи свого представника в Європейському парламенті Станіслава Яловецькі, “Польща від Варшави до Ополє буде нашим послом в Європейському Союзі”.

Своєю чергою, голова постійної комісії Івано-Франківської облради з питань зовнішньоекономічних відносин та туризму Іван Підлетейчук повідомив про те, що область ретельно готується до своєї презентації в Ополє, і що у квітні гостями Національного технічного інституту нафти і газу будуть їх колеги-науковці з Політехнічного інституту з Ополє.

У Програмі перебування делегації з Польщі – відвідання Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, з яким співпрацює Політехнічний інститут з Ополє, знайомство з діяльністю хутрової фірми “Тисмениця”, відвідання коломийських музеїв – Писанки та народного мистецтва Покуття й Гуцульщини імені Йосафата Кобринського, з інфраструктурою міста Яремче, гірськолижного комплексу “Буковель”, зустріч з керівництвом Косівської районної ради, відвідання тамтешнього інституту прикладного та декоративного мистецтва тощо, повідомляє прес-служба голови обласної ради.

Обговорити на форумі