друкувати


Здавайте нелегальну зброю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-12 11:02:55

З першого березня органи внутрішніх справ проводять місячник добровільної здачі зброї та боєприпасів, що перебувають, так би мовити, в підпіллі. Оголошуючи акцію доброї волі, міліція сподівається, що власники незареєстрованої зброї у цей період скористаються нагодою уникнути будь-якої відповідальності за протизаконне зберігання смертоносних речей. Понад те, дозвільною системою передбачено легалізацію мисливських рушниць в тому разі, якщо вони після експертного дослідження будуть визнані технічно справними і не "засвітилися" у злочинах з використанням зброї.

Водночас важко зрозуміти тих громадян, які наражають і себе, і оточуючих на небезпеку від вогнепальної зброї. До прикладу, лише за два дні у Надвірнянському районі, що на Івано-Франківщині, у той час, коли вже тривав місячник добровільної здачі зброї, міліція вилучила з незаконного обігу одразу три одиниці вогнестрілів. Зокрема, в селі Пнів безпосередньо з помешкання місцевого чоловіка було вилучено револьвер іноземного виробництва, а також саморобний вогнестріл. Вирішується питання про притягнення селянина до кримінальної відповідальності.

Тим часом в ході проведення санкціонованого обшуку в оселі 23-річного мешканця гірського села Бистриця правоохоронці виявили у спальній кімнаті під ліжком карабін. До яких бойових дій з незареєстрованою зброєю під руками готувався молодик, з’ясовуватиметься, вочевидь, розслідуванням кримінальної справи. Наведені приклади низької правосвідомості громадян мали б стати пересторогою для тих, хто вперто не бажає розлучатися з незаконною зброєю. На жаль, прозріння настає лише тоді, коли правоохоронці документують злочини. Доречно зауважити, що з початку цього року міліцією Івано-Франківщини виявлено 36 злочинів, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі