друкувати


Роботодавці довіряють дипломам державних ВНЗ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-12 10:43:06

Серед роботодавців більш високим авторитетом користуються державні ВНЗ. По-перше, це пов'язане з тим, що до них традиційно ставляться з більшим довір'ям. По-друге, на думку багатьох роботодавців, існує більша ймовірність того, що випускники цих ВНЗ старанно вчилися, а не просто одержували диплом. Такої думки дотримуються експерти порталу rabota.ua.

Найбільш популярними залишаються такі ВНЗ, як Національний університет "Києво-Могилянська академія" (НаУКМА), Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" (НТУУ "КПІ"), Харківський національний університет імені В.Каразіна (ХНУ), Львівський національний університет імені І.Франка (ЛНУ) й т.д.

При цьому якість викладання й у комерційних, і в державних ВНЗ найчастіше залишається приблизно однаковою, що пов'язано з переходами викладачів з одного вищого навчального закладу до іншого. Разом з тим, існують і виключення. Зокрема, у державних закладах працює досвідчений викладацький склад, що не бажає залишати стіни "рідного" інституту або університету, і рік за роком "якісно" викладає.

Нагадаємо, за даними Міністерства освіти й науки України, в 2006-2007 навчальному році мережа ВНЗ нараховувала 920 закладів всіх рівнів акредитації й форм власності, у тому числі, 184 університети, 58 академій, 125 інститутів, 1 консерваторію, 199 коледжів, 210 технікумів і 143 училища, повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі