друкувати


На Прикарпатті триває реконструкція електромереж

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-07 12:29:51

Буревії, які завдавали шкоди мешканцям області наприкінці лютого та на початку березня 2008 року, додали енергетикам чимало роботи. Адже на ліквідації наслідків стихії були задіяні майже усі ремонтні бригади РЕМ. Не зважаючи на це, працівникам виробничих дільниць філій ВАТ «Прикарпаттяобленерго» вдається виконувати заплановані роботи з реконструкції мереж згідно графіку.

У лютому фахівці Галицького РЕМ завершили реконструкцію повітряної лінії 0,4 кіловольт у селі Тумир Галицького району. Зважаючи на аварійний стан електромереж у цьому населеному пункті, перший етап оновлення мереж пройшов у 2006 році (4.8 км). На початку цього року у селі Тумир енергетики завершили реконструкцію ще 3,5 км лінії та трансформаторної підстанції (КТП-198). Разом із встановленням нових опор (100 штук) та заміною проводу пройшов монтаж кабельних вводів до будинків. Щоб зменшити незручності споживачів, нові опори встановлювались під діючою лінією, тож припинення електропостачання мешканцям села було нетривалим. На енергетичних об’єктах працювали фахівці виробничої дільниці електромереж №2 (Більшівцівська ВДЕМ-2) під керівництвом майстра Віктора Перекліти.

«Складність цієї реконструкції, - розповідає майстер, - полягала в особливостях місцевості. Оскільки ми не могли змінити вісь повітряної лінії, то виникали труднощі із доступом до місця виконання робіт на пагорбах. Разом з тим нам вдалося заручитися розумінням споживачів та допомогою голови Тумирської сільської ради».

На фінансування робіт у селі Тумир Галицького району ВАТ «Прикарпаттяобленерго» спрямувало більше 300 тисяч гривень, повідомляє ВАТ «Прикарпаттяобленерго».

Довідка: Загалом на технічний розвиток, модернізацію та будівництво енергетичних мереж та обладнання у 2008 році буде спрямовано близько 40 млн. грн. (66,7% Інвестпрограми «Прикарпаттяобленерго»). Планується виконати виніс 2,49 км ділянки ПЛ-35 кВ Олешів-Стриганці із зони зсуву ґрунту, перебудувати 7,55 км ПЛ-10 км в с. Яблуниця Верховинського району, замінити 2 км КЛ-10 кВ в м. Івано-Франківську, провести реконструкцію ПЛ-0,4 кВ довжиною 155,46 км, зокрема в с. Яблуниця Яремчанської міськради, с. Уторопи Косівського р-ну, с. Яблуниця Верховинського р-ну, с. Битків Надвірнянського р-ну, а також ввести в експлуатацію 11 розвантажувальних трансформаторних підстанцій тощо. На згаданих об’єктах працюватимуть підрядники підприємства. Крім того, ВАТ «Прикарпаттяобленерго» бере на себе здійснити реконструкцію близько 50 км ПЛ-0,4-10 кВ у різних населених пунктах області господарським способом (власними силами) на суму близько 2,7 млн. грн.

Обговорити на форумі