друкувати


Візитка дільничного знадобилася коломиянину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-07 12:17:26

З 21 січня міліцейські підрозділи громадської безпеки проводять спеціальні заходи під умовною назвою «Візит». Власне, найбільше ця робота стосується дільничних інспекторів, кожен з яких ретельно вивчає територію обслуговування. Оскільки серед дільничних Івано-Франківщини дві третини – молоді спеціалісти, то ці заходи дають добру можливість ознайомитися з населенням. Зазвичай під час дворового обходу міліціонери залишають господарям свою візитку, в якій вказані номери телефонів «шерифа» і чергової частини певного територіального відділу внутрішніх справ. У разі потреби людина може зателефонувати і сподіватися на допомогу.

Настільки це важливо, днями переконався літній чоловік з Коломиї. По обіді він порався на дачній ділянці і спочатку не помітив двох незнайомців, які вешталися поруч. Агресивно налаштовані молодики явно шукали собі пригод, а достеменніше – що б поцупити. Накинули оком на залізні труби, котрі лежали біля дачного будинку. Не розраховували зустріти там господаря. 68-річний дідусь не бажав розлучатися зі своїм добром, але зловмисники силоміць домоглися свого.

Літня людина не погналася за незнайомцями, натомість зателефонувала безпосередньо дільничному інспектору міліції, який нещодавно побував в оселі пенсіонера і залишив свою візитку з номером свого мобільного. Дільничний, а ним був старший лейтенант міліції Василь Веселовський, негайно передав інформацію про злочин в райвідділ. За 10 хвилин грабіжникам залишалося лише здивуватися оперативності міліціонерів. Затримані 38-річний та 29-річний нероби перевіряються на причетність до вчинення інших злочинів.

Прикметно, що з початку проведення операції «Візит» дільничні інспектори прикарпатської міліції розкрили 103 злочини загально-кримінальної спрямованості. Крім того, безпосереднє спілкування з населенням, що проживає на дільниці обслуговування, допомогло виявити і додатково облікувати 384 особи, що потребують профілактичного нагляду. Переважно це особи, які чинять насильство в сім’ї. За цей же період не без зусиль дільничних було розшукано 4 особи, які переховувалися від слідства і суду, повідомляє ЦЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі