друкувати


Конфлікт довкола ТРК "Вежі" триває

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-06 10:27:12

5 березня, на прес-конференції Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус заявив, що рішення міської ради про призначення директором комунальної ТРК "Вежа" Івана Вовка є не чинним, тому він наклав на нього вето. Головним аргументом ветування цього рішення є порушення Статуту "Вежі" та недотримання регламенту міської ради. Т.в.о директора ТРК "Вежа" міський голова призначив працівницю телерадіокомпанії Олену Третяк. Про це повідомив ЗІК.

Віктор Анушкевичус наголосив, що проект рішення щодо призначення директора "Вежі" був розданий безпосередньо перед сесійним засіданням, а не за кілька днів, як того вимагає регламент. Мовляв, це питання не було обговорено на профільній комісії та на засіданні погоджувальної ради.

На переконання міського голови, призначення директора комунальної ТРК повинно відбуватися на конкурсних засадах.

Віктор Анушкевичус стверджував, що прийняв компромісне рішення. Він заявив: "Я жодним чином ні на кого із журналістів не старався впливати, не втручався у редакційну політику ЗМІ. Я буду наполягати, щоб призначення керівника ТРК "Вежа" відбулося прозоро, на конкурсних засадах".

Обговорити на форумі