друкувати


Вийшли в поле сіячі...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-04 11:48:38

У передових господарствах Городенківщини ("Левада", "Лілія" та ін.) вже розпочали посівну кампанію, діючи за народною приказкою "кинеш зерно в болото – матимеш золото", повідомив позавчора журналістові "Галичини" начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Василь Савіцький. Сіють ярі ячмінь і пшеницю та овес. А також уже заробляють у ґрунт насіння такої технічної культури, як мак. Скажімо, в сільгосппідприємстві "Поточище" мають засіяти нею 50 га. Узагалі на Городенківщині, яка сама вирощує третину прикарпатського короваю, торік порівняно з 2006-м у півтора рази розширили озимий клин, а тепер сподіваються збільшити удвоє і площу ярини.

Як підтвердив нам заступник начальника галузевого підрозділу ОДА Іван Андріїшин, розпочали сівбу ярих культур і в Коломийському та Снятинському районах. Учора заступник голови облдержадміністрації Василь Брус провів з керівниками обласних та районних аграрних служб прикарпатського агросектору огляд готовності АПК регіону до весняних польових робіт, на якому також представив нового начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Миколу Сухолиткого та його щойно призначеного першого заступника Василя Зембу.

Під час наради аграрії виробили план дій галузевих господарств і служб щодо сівби, підживлення, захисту сільгоспкультур. Детальніше про це – в наступних числах газети.

Джерело: Галичина
Обговорити на форумі