друкувати


Для проходження зовнішнього тестування зареєструвалося півмільйона абітурієнтів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-03-04 11:12:20

509 тисяч українців зареєструвалися для проходження незалежного зовнішнього тестування. Про це повідомили в Українському центрі оцінки якості освіти (http://www.testportal.com.ua).

1 березня Міністерство освіти закінчило реєстрацію всіх бажаючих стати студентами ВНЗ в 2008 році.

Тестування відбудеться 22 квітня, повідомив директор Центру оцінки якості освіти Ігор Лікарчук. Раніше міністр освіти Іван Вакарчук заявляв, що результати тестування стануть відомі тільки 17 липня. У Центрі оцінки якості освіти завірили, що всі учасники зовнішнього оцінювання одержать сертифікати про його проходження вже 1 червня. Для потенційних студентів, які не зможуть пройти тест у квітні, буде призначена додаткова сесія. Її дату міністерство ще не узгодило.

Будь-хто бажаючий може пройти пробний тест за окрему плату - 11-50 гривень залежно від кількості предметів. Лікарчук пояснює, що кошти на пробне тестування не передбачені в держбюджеті, тому воно і є платним. "Гроші від реалізації йдуть на друковані роботи, а також оплату праці педагогів, які будуть перевіряти тестові завдання", - пояснив він.

За даними Міністерства освіти й науки, в 2008 році випускниками освітніх шкіл стануть 432 тис. українців.

Наприкінці лютого кількість зареєстрованих склала 400 тисяч осіб проти заявлених міністерством 530 тис., повідомляє Освiтнiй портал.

Обговорити на форумі