друкувати


На Прикарпатті стартувала операція "Первоцвіт"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-27 11:20:30

Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області спільно з обласними управліннями - лісового та мисливського господарства та МВС в області розпочали традиційно весняну операцію "Первоцвіт-2008". Створені оперативні групи для проведення рейдових перевірок незаконної торгівлі рідкісними видами ранньоквітучих, ендемічних і реліктових рослин, а також рослин, що знаходяться під загрозою знищення та занесені до Червоної книги України. Про це 27 лютого ЗІКу повідомила головний спеціаліст з питань зв'язків з громадськістю та ЗМІ обласної екоінспекції Ольга Гундяк.

Оперативна робота відповідних служб на припинення збору, перевезення та торгівлі зникаючими первоцвітами буде зосереджена в місцях збору та збуту декоративних рослин, на шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон.

Апелюючи до екологічної свідомості прикарпатців, Державна екологічна інспекція в області попереджає: згідно постанови Кабінету Міністрів України №398 від 16 березня 1999 року за знищення однієї квітки підсніжника білосніжного, білоцвіту весняного нараховується компенсація в сумі 9 грн., шафрана Гейфелів, рябчика шахового та цибулі ведмежої - 12 грн. Крім того, порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст.88-1 та ст.90 Кодексу України про адміністративні правопорушення (до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє ЗІК.

Обговорити на форумі