друкувати


Родичі Яценюка живуть на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-27 11:16:53

У дитинстві нинішній спікер парламенту Арсеній Яценюк, 33 роки, часто приїжджав до села Княждвір, що за 7 км від Коломиї Івано-Франківської області. Тут живе його тітка Мирослава Григорець.

Місцеві колись заробляли на солеварні. У присілку, де варили сіль, проживає старша сестра матері Арсенія Мирослава Григорець, 77 років. Дівоче прізвище — Бакай. Вона жила в Коломиї, однак після смерті чоловіка переїхала до Княждвора, в родинну оселю. Має двох дітей Марію та Любу, чотирьох онуків та трьох правнуків. Доньки нині на заробітках у Ізраїлі та Італії.

— Арсеній був поважним хлопчиком, не гасав по городах із дітлахами, не грав у футбол м’ячем чи бляшанкою. Це йому було нецікаво, — згадує Григорець. — Його мати Марія Яценюк, з родини Бакаїв, жила у Княждворі, а потім поїхала вчитися в Чернівці. Там вийшла заміж й народила сина.

Тітка пригадала, що коли в Чернівцях сталося масове облисіння дітей, Арсеній жив у дідуся й бабусі в Коломиї і деякий час ходив до міської школи N1. Хлопець завжди на свята приїжджав із батьками до Княждвора.

— Марія була на весіллях онуків, день мого народження. На Тройцю усі на цвинтар приїздять, — говорить Мирослава Григорець.— Торік у ранзі міністра закордонних справ Арсеній з друзями побував у Коломиї.

Часом спікер телефонує до тітки на мобільниий.

Автор: Олександра ЛІСКОНОГ, "Газета по-українськи"
Обговорити на форумі