друкувати


На Бурштинській ТЕС проведено планові пожежно-тактичні навчання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-25 03:54:20

На території області нараховується 489 потенційно небезпечних об”єктів, серед яких є і найпотужніша на західній Україні теплова електростанція - Бурштинська ТЕС. Вже близько чотирьох десятків років функціонує енерговелетень Прикарпаття, який генерує електроенергію не тільки для українських, а й для закордонних споживачів. Безперебійна робота станції вимагає суворого дотримання персоналом об'єкту правил пожежної безпеки в процесі виробництва та підвищеної уваги з боку пожежно-рятувальної служби. Саме з метою перевірки боєздатності підрозділів пожежно-рятувальної служби, взаємодії МНСників та адміністрації об’єкту у випадку виникнення надзвичайної ситуації, минулого тижня рятувальники відпрацьовували свої дії спільно з працівниками станції під час проведення пожежно-тактичних навчань.

За тактичним задумом навчань, через розгерметизацію корпусу головного трансформатору блоку №7 та короткого замикання в ньому виникла пожежа й проходить витікання масла. Інформація про пожежу від диспетчера станції надходить на пункт зв'язку об”єктової пожежної частини №12. До місця умовної пожежі за сигналом "тривога" одразу було направлено чергову варту пожежної частини №12 по охороні Бурштинської ТЕС. Прибувши до місця, керівник гасіння пожежі, оцінив обстановку та підтвердив підвищений номер виклику. Вогнеборці негайно розпочали бойове розгортання, встановили пожежні автомобілі на вододжерело та почали охолоджувати палаючий трансформатор. Тим часом до місця умовної пожежі уже прибували додаткові сили й засоби. Було оголошено збір об’єктового штабу. Для гасіння пожежі було створено три бойові дільниці. В ході гасіння пожежі ситуація ускладнилася ще й тим, що у зоні вогню було виявлено потерпілого, котрому було надано медичну допомогу.

МНСники оперативно провели підготовку до пінної атаки та за допомогою стволів ГПС-600 погасили умовну пожежу трансформатора... Для особового складу поступила команда ”відбій”.

Приємно, що і керівництво БуТЕСу розуміє важливість та необхідність проведення таких тренувань. Адже, як зазначив заступник головного інженера по експлуатації Андрій Федунків, на підприємстві під час генерування електроенергії застосовується величезна кількість хімічнонебезпечних та легкозаймистих речовин; є багато потенційних місць виникнення загорань.

Після завершення навчань був проведений детальний їх розбір, під час якого керівництво оцінило правильність дій своїх підлеглих, вказало на недоліки та шляхи їх виправлення, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі