друкувати


Кабмін збільшив суму виплат при народженні дитини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-23 11:29:32

Кабмін збільшив суму виплат при народженні дитини до 12 тисяч 240 гривень – на першу дитину, 25 тис. грн. – на другу, і 50 тис. - на третю та наступних дітей.

Про це йдеться в прийнятій сьогодні Постанові Кабінету Міністрів України Питання призначення і виплати допомоги сім’ям з дітьми, яка визначає порядок надання у 2008 році допомоги при народженні дитини.

Виплата допомоги здійснюється одноразово при народженні першої дитини в сумі 4 тис. 800 гривень, другої дитини - 4 тис. 840 гривень, третьої та наступних дітей - 5 тис. гривень. Решта суми на першу дитину виплачується протягом наступних 12 місяців (по 620 гривень щомісяця), на другу дитину — 24 місяців (по 840 гривень щомісяця), на третю і наступних дітей — 36 місяців (по 1250 гривень щомісяця) рівними частинами.

Розмір та строк виплати допомоги, яка призначається одному з батьків дитини, визначається з урахуванням кількості дітей, які до народження дитини перебували на утриманні особи, якій призначається допомога.

У разі народження двійні або більшої кількості дітей допомога виплачується на кожну дитину, при цьому кожна дитина з їх числа вважається наступною. Тобто, при народженні двійні на першу дитину виплачуватимуть 12 тис. грн., на другу – вже 25 тис., роз’яснила Денисова.

Допомога при народженні дитини призначається усиновителю, опікуну на кожну усиновлену (взяту під опіку) дитину у розмірі, установленому при народженні першої дитини.

Якщо допомога при народженні дитини вже була призначена до моменту встановлення опіки, усиновлення, виплата допомоги опікуну, усиновителю продовжується у такому самому розмірі.

Нагадаємо, що раніше одноразова виплата при народженні дитини становила 8,5 тис. гривень. З них 3,5 тис. грн. – виплачували відразу після народження дитини, а далі по 425 грн. щомісяця протягом року, повідомляє Газета по-українськи.

Обговорити на форумі