друкувати


МНС застерігає: будьте обережні на льоду!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-21 08:07:54

Щорічно у зимовий період в Україні реєструються випадки загибелі людей на льоду, в переважній більшості під час риболовлі. Вже з початку цього року на водних об’єктах держави потонуло 60 осіб, з них 11 дітей, життя 67-ми громадянам вдалося врятувати.

Аналізуючи ситуацію, варто пам’ятати, що безпечним вважається для одного пішохода лід синюватого або зеленуватого відтінку, завтовшки не менше 5-7 сантиметрів; для групи людей завтовшки не менше 15 см; при масовому катанні на ковзанах – 25 см, також слід пам’ятати: у жодному разі не слід перевіряти міцність льоду ударом ноги, це варто робити палицею. Якщо після першого удару лід пробивається, і на ньому з`являється вода, то виходити на кригу не можна. При пересуванні по льоду треба бути обережним, уважно стежити за його поверхнею, обходити небезпечні й підозрілі місця. Не дозволяється виходити на лід у нічний час. Під час групового переходу по льоду необхідно рухатись на відстані 5-6 метрів один від одного і уважно стежити за тим, хто йде попереду. Переходити водойми на лижах дозволяється тільки після перевірки міцності криги. Кататися на ковзанах дозволяється тільки на спеціально обладнаних катках. Для любителів порибалити на кризі слід пам’ятати, що під час підлідного лову риби не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато лунок, стрибати і бігати по льоду, збиратись групами. Рибалкам можна пробивати ополонки одну від одної на відстані 5-6 метрів. Дітям потрібно пам’ятати: не виходити на лід без нагляду дорослих, повідомляє Головне управління МНС України в Івано-Франківській області.

Отож, будьте вкрай обережними і дотримуйтесь правил безпечної поведінки на льоду, не наражайте на небезпеку себе й оточуючих.

Обговорити на форумі