друкувати


Загальна сума боргу із виплати заробітної плати в області склала 4266,8 тис грн.

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-18 12:45:22

"Кадрові висновки я вже зробив. З понеділка будуть відповідні розпорядження по головах райдержадміністрацій і начальниках управлінь", - такий підсумок колегії обласної державної адміністрації, що проходила 15 лютого, підвів Микола Палійчук. В порядку денному значилося три питання: про погашення заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах, в установах та організаціях області; про стан розгляду звернень громадян органами виконавчої влади та хід виконання Регіональної програми підтримки малого підприємництва на 2007—2008 рр. На колегії були присутні куратори області від Секретаріату Президента України та Кабінету Міністрів України.

За інформацією, Ярослави Ульванської, заступника начальника головного управління праці та соцзахисту населення Івано-Франківської ОДА, на 01.01.2008 р. загальна сума боргу із виплати заробітної плати склала 4266,8 тис грн., що на 31,4 % менше в порівнянні з початком 2007 року та на 23,9 % - в порівнянні з попереднім місяцем. Відсутні борги у бюджетній сфері, повністю ліквідовано заборгованість із заробітної плати на підприємствах Болехівської, Яремчанської міських рад та Богородчанського і Калуського районів, відсутні борги з оплати праці на економічно активних підприємствах Верховинського, Галицького, Городенківського, Коломийського, Рогатинського та Тисменицького районів. Повністю ліквідовано борги на державних підприємствах в 17 районах і містах області. Вплинула на такі високі показники і сам факт проведення колегії, за словами пані Ярослави, частина підприємств, які мали борг, готуючись до неї, повністю розрахувалися із боргами. Найбільше ж на сьогодні боргують промислові підприємства – 58,6% , підприємства по наданню комунальних та індивідуальних послуг – 14,5% та підприємства сільського і лісового господарства 14,1%.

За словами Наталії Никорак, начальника відділу роботи із зверненнями громадян апарату ОДА, великою проблемою прикарпатських чиновників залишається процедура розгляду звернень громадян. Великий відсоток звернень розглядаються із порушеннями терміну дачі відповіді. Найгірша ситуація із опрацюванням звернень в Івано-Франківську. Голова ОДА наголосив, що тримав дане питання на особистому контролі, тому кадрові висновки за результатами роботи окремих керівників районів та структурних підрозділів уже зробив.

Що ж до підтримки малого та середнього бізнесу то найефективніше її здійснюють Надвірнянська, Богородчанська, Снятинська райдержадміністрації, виконавчі комітети Івано-Франківської, Яремчанської міських рад. А от недоопрацювання мають - Долинська, Верховинська, Косівська, Рогатинська райдержадміністрації, повідомляє Івано-Франківська ОДА.

Обговорити на форумі