друкувати


Керівництво прикарпатської міліції задоволене роботою чернігівських "даішників"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-07 07:55:49

Як відомо, з 10 січня на автошляхах Івано-Франківщини несли службу сім екіпажів дорожньо-патрульної служби УДАІ при УМВС України в Чернігівській області. Сьогодні 14 працівників відбули на місце постійної дислокації, завершивши виконання завдань у відрядженні у нашому краї.

Керівництво прикарпатської міліції задоволене роботою чернігівських працівників ДАІ. З одного боку, як відзначив керівник УМВС Василь Кузнєцов, за весь період посиленого контролю на дорогах від громадян не надходило нарікань чи скарг щодо роботи «гостей». З іншого боку, певна жорсткість і принциповість у стосунках з порушниками правил дорожнього руху підвищила рівень дисциплінованості водіїв, а відтак досягнуто скорочення кількості дорожньо-транспортних пригод.З початку року на дорогах Івано-Франківщини трапилося 56 ДТП, внаслідок яких постраждали громадяни. Це на 38 відсотків менше, ніж за аналогічний період 2007 року. Проте найважливішим є те, що майже удвічі менше загинуло людей і на понад третину скоротилася кількість травмованих.

Звичайно, були й невдоволені. Насамперед ті правопорушники, котрі за вчинення грубих порушень правил дорожнього руху позбулися прав на керування транспортними засобами. До прикладу, за матеріалами протоколів про адміністративні правопорушення, складених чернігівськими даішниками, суди позбавили водійських прав понад 130 автолюбителів, що кермували у нетверезому стані. До речі, як повідомив керівник прикарпатської Державтоінспекції підполковник міліції Михайло Кизимишин, від’їзд чернігівчан не слід сприймати як завершення заходів з посиленого контролю за дорогами. Експеримент, що був запроваджений МВС України, виявився доволі ефективним щодо покращення порядку на автошляхах. А, головне, підтриманий громадською думкою у плані нетерпимості до грубих порушень правил дорожнього руху. Отож набутий досвід стане повсякденним у роботі ДАІ. Прикметно, що завтра на Івано-Франківщину повертаються 7 екіпажів прикарпатської ДАІ, які місяць з аналогічною місією працювали на дорогах Сумської області. За інформацією з Сумщини, даішники-галичани також відпрацювали бездоганно, повідомляє УМВС України в Iвано-Франкiвськiй областi.

Обговорити на форумі