друкувати


Вже цього року на Івано-Франківщині виявлено шістнадцять вибухонебезпечних предметів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-07 11:47:16

6 лютого в селищі Печеніжин Коломийського району було виявлено сім мінометних мін відповідно калібру - 50 мм, 82 мм, 120 мм та дві ручні гранати Ф-1 часів Великої Вітчизняної війни. Того ж дня, в селі Заріччя Надвірнянського району на подвір’ї одного із місцевих жителів виявлено одну авіаційну бомбу ФАБ-50 часів війни. Працівниками групи піротехнічних робіт Головного управління МНС в області дану вибухівку буде вилучено з місця знахідки та знешкоджено.

Загалом з початку поточного року на Івано-Франківщині виявлено шістнадцять вибухонебезпечних предметів часів Великої Вітчизняної війни.

Головне управління МНС в області звертається до всіх мешканців краю з проханням бути обережними у поводженні з вибухонебезпечними предметами. Пам’ятайте, щоб уникнути біди при виявленні вибухонебезпечних предметів громадянам слід дотримуватись відповідних правил безпеки: про виявлений вибухонебезпечний предмет необхідно терміново повідомити місцеві органи державної влади, міліцію та пожежно-рятувальну службу; в жодному разі не можна брати підозрілий предмет руками та пробувати самостійно вилучити знахідку із землі; при виявленні вибухонебезпечного предмету слід зупинити будь-які роботи в районі небезпечного місця; обов’язково потрібно організувати охорону небезпечного місця, до якого не можна допускати сторонніх осіб, доки до місця не прибудуть фахівці; забороняється наносити по вибухонебезпечному предметові удар, ні в якому разі не слід робити спроби його розібрати, а також переміщати з місця знаходження у громадські місця; категорично забороняється розводити відкритий вогонь ближче 100 м від вибухонебезпечного предмету. Будьте обережні і бережіть своє життя, повідомляє ГУ МНС України в Івано-Франківській області.

Обговорити на форумі