друкувати


Сільські війти вдосконалювали форми громадського правосуддя

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-02-01 10:09:59

Коломийська районна рада та Асоціація економічного розвитку Коломийщини за фінансової підтримки Європейського Союзу організували для сільських, селищних голів семінар на тему "Розвиток громадського правосуддя в сільських громадах".

Вітальне слово виголосили голова районної ради Дмитро Неміш, голова районної державної адміністрації Михайло Вінтоняк, регіональний координатор проекту "Покращення доступу сільського населення до правосуддя" Василь Федюк та директор проекту Віталій Купрій. Юрист проекту О.Врублевський презентував видання "Третейські суди в Україні" і "Мирові судді та громадські мирові судді", а також концепцію проекту закону про мирових суддів.

Війти мали можливість ознайомитися із використанням сучасних інформаційно-комп'ютерних технологій у роботі сільських рад, формами громадського правосуддя. Про це розповів координатор Центру відновного правосуддя в громаді в Івано-Франківській області Ю.Микитин.

Уваги заслуговувало питання про Третейське судочинство: особливості та переваги, яке широко доніс до аудиторії голова Західноукраїнського представництва Третейської палати України І.Дутка. Начальник відділу земельних ресурсів райдержадміністрації Дарія Мігащук закцентувала увагу на врегулюванні земельних відносин та вирішенні спірних питань щодо приватизації.

У семінарі взяли участь керівник апарату Михайло Беркещук та працівники апарату районної державної адміністрації, повідомляє прес-служба РДА.

Обговорити на форумі