друкувати


Аварій стало менше

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-28 04:12:42

Принаймні так стверджують співробітники обласної Державтоінспекції. Зрештою, навіть візуально помітно, наскільки «чемнішими» стали наші водії. На жаль, це не результат зростання їх свідомості, поглиблення в суспільстві такого християнського поняття, як любов до ближнього, а наслідки місячника посиленого контролю за дорожнім рухом. Мабуть, мають слушність ті, хто стверджує, що нашим людям потрібно німця з нагайкою.

Отож, за останніми даними, «даїшний батіг» оперіщив принаймні 1718 водіїв, на яких складено і відправлено до судів області адміністративні протоколи про порушення правил дорожнього руху. Як стверджують правоохоронці, співпраця з місцевими судами налагоджена так, що судді розглядають протоколи або того ж дня, або наступного, якщо їх складено у вечірній або нічний час.

За повідомленнями прес-служби УДАі УМВС в області, на 1015 осіб накладено штрафи, а у 249 вилучено посвідчення водія. Зрештою, ця цифра буде більшою, адже тільки тих, хто керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, виявлено понад 460 осіб. Просто не всі протоколи на момент підготовки цього матеріалу розглянуто.

Ми вже повідомляли, що коли у нас працюють чернігівські автоінспектори, то сім наших екіпажів дорожньо-патрульної служби виїхали наводити лад на дорогах Сумщини. Про те, що прикарпатські «даїшники» там не дрімають, свідчать результати їх роботи. На сьогодні вони виявили загалом понад сім тисяч порушень правил дорожнього руху. Направлено до суду 874 адміністративні протоколи, внаслідок чого 303 водіїв оштрафовано, а у 209 вилучено водійські посвідчення.

Безперечно, що не всім до душі така активізація роботи підрозділів Державтоінспекції, однак врятовані від каліцтва та загибелі в ДТП люди важливіші, ніж чиясь суб’єктивна думка. І ходять чутки, що у верхах настільки задоволені результатами кампанії, що є вже серйозні розмови про доцільність продовження місячника до квартального терміну.

Джерело: "Галичина"
Обговорити на форумі