друкувати


За розкриття злочинів премії невідворотні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-18 05:44:43

Для переважної більшості міліціонерів, які безпосередньо розкривають чи виявляють злочини, це професійне заняття обіцяє приносити непогані легальні заробітки. З поверненням на посаду начальника прикарпатської міліції Василя Кузнєцова в УМВС України в Івано-Франківській області відновилася приємна традиція – за розкриття злочинів преміювати працівників відразу після робочого дня або чергування. Керівництво УМВС обіцяє не шкодувати матеріальних заохочень для оперативників і патрульних міліціонерів за кожний розкритий кваліфікований злочин. Серед перших, хто удостоївся такої похвали, стали четверо міліціонерів Івано-Франківського міжрайонного відділу Державної служби охорони.

Напередодні ввечері вони несли службу на місці визначеної дислокації в одному із спальних мікрорайонів обласного центру. Близько 23 години в міліцію надійшло повідомлення від невідомого чоловіка про те, що він почув дзенькіт скла у вікні на другому поверсі багатоповерхівки. Оперативний черговий ВДСО негайно передав цю інформацію екіпажу, який перебував найближче до вулиці Молодіжної. Згодом виявилося, що оперативність міліціонерів була виправданою. Правоохоронці заблокували під’їзд будинку, дочекалися господиню квартири, вікно якої було розбите, разом з нею зайшли всередину і… застали там злодія, що нишпорив по кімнатах. У міськвідділі затриманий зізнався, що проник до чужого помешкання у пошуках цінних речей.

Прикметно, що в цей же час, але в Коломиї, не забарився з реагуванням наряд патрульної служби. З тією різницею, що в міліцію зателефонував потерпілий, якого невідомець пограбував. За лічені хвилини правоохоронці з-поміж інших перехожих таки «вирахували2 зловмисника. Ним виявився 20-річний коломиянин. Ця особа спробувала у темряві позбутися речових доказів – намагалася викинути здобуті злочинним шляхом гроші, однак міліціонери виявили пильність і в цьому. Понад те, у зловмисника вилучено саморобний викидний ніж. Щодо нього порушено кримінальну справу, натомість трьом міліціонерам під час підбиття підсумків роботи за добу були вручені премії за добросовісну службу і професійні дії, повідомляє УМВС України в Iвано-Франкiвськiй областi.

Обговорити на форумі