друкувати


Щоб не було бездоглядних дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-17 11:20:42

У Коломийському районі проживають 29 дітей-сиріт, 40 дітей, позбавлених батьківського піклування, є одна прийомна сім'я. Всі категорії дітей забезпечені державною матеріальною допомогою. Служба у справах неповнолітніх, відділи у справах молоді та спорту, освіти райдержадміністрації систематично проводять роботу, спрямовану на виконання законів України щодо соціального захисту дітей, районної програми запобігання дитячої бездоглядності на 2007—2008 роки.
З метою цільового використання коштів, виділених на виконання цієї програми, розпорядженням райдержадміністрації затверджена комісія з питань надання матеріальної допомоги. Сто дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з малозабезпечених сімей отримали продукти харчування, одяг, взуття, для них було організовано благодійні обіди, подарунки до свят.
Організована робота служби у справах неповнолітніх і щодо захисту житлово-майнових прав неповнолітніх у районі. Зокрема, перевіряється, чи закріплено рішеннями виконкомів сільських та селищних рад житло за дітьми-сиротами і позбавленими батьківського піклування. Систематично проводиться обстеження матеріально-побутових умов неблагополучних сімей та сімей, що перебувають у скрутному матеріальному становищі. З метою попередження випадків бездоглядності серед дітей з неблагополучних сімей зобов'язано голів сільських та селищних рад щомісячно інформувати службу у справах неповнолітніх РДА про становище цих сімей. Також дітям Коломийського району за сприяння центру зайнятості надається соціально-педагогічна, інформаційно-консультативна та психологічна допомога щодо пошуку робочих місць та відкриття власної справи.

Автор: Марія ОБУШАК, начальник служби у справах неповнолітніх РДА
Обговорити на форумі