друкувати


МНС застерігає: будьте обережні на льоду!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-11 04:19:43

Щорічно в зимовий період в Україні реєструються випадки загибелі людей на льоду, в переважній більшості під час риболовлі. Вже з початку Нового 2008 року на водних об’єктах держави потонуло 8 осіб, з них 2-оє діти, життя 3-ох громадян вдалося врятувати.

Аналізуючи ситуацію Головне управління МНС в області звертаються до всіх громадян, щоб уникнути біди варто пам’ятати, що безпечним вважається для одного пішохода лід синюватого або зеленуватого відтінку, завтовшки не менше 5-7 сантиметрів; для групи людей завтовшки не менше 15 см; при масовому катанні на ковзанах – 25 см.

У жодному разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги. Це слід робити палицею. Якщо після першого удару лід пробивається, і на ньому з`являється вода, то вихід на кригу забороняється. При пересуванні по льоду треба бути обережним, уважно стежити за його поверхнею, обходити небезпечні й підозрілі місця. Не дозволяється виходити на лід у нічний час. Під час групового переходу по льоду необхідно рухатись на відстані 5-6 метрів один від одного і уважно стежити за тим, хто йде попереду. Переходити водойми на лижах дозволяється тільки після перевірки міцності криги. Кататися на ковзанах дозволяється тільки на спеціально обладнаних катках. Для любителів порибалити на скреслій кригою воді слід пам’ятати, що під час підлідного лову риби не рекомендується на невеликому майданчику пробивати багато лунок, стрибати і бігати по льоду, збиратись групами. Рибалкам можна пробивати ополонки одну від одної на відстані 5-6 м. Дітям потрібно пам’ятати: не виходити на лід без нагляду дорослих.

Отож, будьте вкрай обережними і дотримуйтесь правил безпечної поведінки на льоду, не наражайте на небезпеку себе й оточуючих.

Джерело: Головне управління МНС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі