друкувати


Уточнили бюджет, прийняли програми...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-11 04:02:53

Розглянувши два десятки питань на другому пленарному засіданні XV сесії районної ради, депутати завершили роботу в 2007 році. На початку сесії голова районної ради Дмитро Неміш запропонував ушанувати хвилиною мовчання депутата цього скликання Анатолія Жилку й Голосківського сільського голову Михайла Данищука, які відійшли у вічність. А відтак, за доброю традицією, депутатський корпус прийшли привітати різдвяними віншуваннями й колядками юні щедрувальники з Гвіздецької школи мистецтв.

Перше питання порядку денного сесії стосувалося уточнення районного бюджету; доповідала начальник фінансового управління РДА Оксана Попадюк.

Чималий блок земельних питань, які розглянули депутати, не викликав суперечок і за кожне питання зокрема було проголосовано одноголосно.

Обговорювати на сесії необхідність виведення земель із природно-заповідного фонду по Воскресинцівській сільській раді. Мова йшла про територію Воскресинцівської гори, на якій планується збудувати молодіжний духовний центр і монастир. Одностайно затвердили депутати звіт голови районної державної адміністрації щодо здійснення райдержадміністрацією делегованих їй районною радою повноважень, який, зокрема, був надрукований у "Вільному голосі".

Про "Програму забезпечення підготовки та проведення призову громадян району на строкову військову службу на 2007-2010 роки'' доповідав військовий комісар Олег Пархоменко. Депутат і педагог за фахом, учителька Ковалівської ЗОШ Тетяна Томенко зробила зауваження стосовно нарікань учнів на застосування до них нецензурної лексики окремими працівниками комісаріату.

Депутати також заслухали інформацію про хід виконання низки програм, які діють у районі, це, зокрема, "Програма перспективи агропромислового комплексу та розвитку територій району в 2006-2010 роках та на період до 2015 року", "Програма розвитку малого підприємництва в районі на 2007-2008 роки". Щодо останньої, то було наголошено на необхідності надання належного приміщення реєстраційній палаті, а також встановлення для неї повного робочого дня.

На сесії було затверджено цільову програму "Репродуктивне здоров'я нації на 2008-2015 роки в районі". А щодо програми "Теплий заклад культури Коломийського району" - , розрахованої на 2006-2009 роки, по якій доповідала начальник відділу культури і туризму РДА Людмила Федор, було запропоновано також внести до списку об'єктів Народний дім села Спас.

Під час обговорення питання "Про виконання об'єктів УФС1". по якому доповідав начальник відділу соціально-економічного розвитку та розвитку інфраструктури Ярослав Мочернюк, було зазначено, що не здано в експлуатацію дитячий садок у Коршеві й спортзал при Сопівській ЗОШ. На це є низка причин, скажімо, як пояснив директор будівельної фірми "Доброта" Василь Соколюк. до спортзалу в Сопові необхідно провести тепло, а для цього треба під'єднатися до системи шкільного опалення. Тому будівельники чекали шкільних канікул, щоб безперешкодно провести всі необхідні роботи.

Також мова зайшла й про водогін у Ковалівці, реконструкція якого передбачена проектом УФСІ, однак, ще й досі до кінця не доведена. Про це говорив, зокрема, депутат Василь Ферчук.

На сесії депутати також затвердили план роботи районної ради на 2008 рік, узяли до уваги низку депутатських запитів.

А в різному депутат Марія Сербенюк закликала колег тісніше спілкуватися з виборцями, запропонувала створити своєрідний банк запитів до влади від громадян району. Для цього в кожній сільській раді, наприклад, можна поставити скриньку, куди люди вкидали б свої запитання і пропозиції.

Автор: Марія ВІЛОГІРСЬКА, "Вільний голос"
Обговорити на форумі