друкувати


Про виконання програм, плани роботи, вмконання проектів УФСІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-11 03:08:13

На своє останнє в 2007 році засідання колегія райдержадміністрації під головуванням Михайла Вінтоняка винесла питання про підсумки виконання програм та про плани на наступний рік. По перших двох — "Про виконання програми зайнятості населення Коломийського району на 2007 рік та про завдання щодо підвищення рівня та якості надання соціальних послугу 2008 році" й "Про організацію оплачуваних громадських робіт на 2008 рік" доповідала заступник директора міськрайонного центру зайнятості Марта Вінтоник.

Вона повідомила, що з початку 2007 року працевлаштовано 2510 незайнятих громадян, створено за рахунок різних джерел фінансування 1035 робочих місць. З них із наданням дотацій роботодавцям для працевлаштування безробітних — 60 робочих місць. З метою сприяння розвитку підприємництва 19 безробітним надано одноразову допомогу для організації підприємницької діяльності. Для зменшення напруги на ринку праці активізувалась робота з організації та проведення оплачуваних громадських робіт. Спільно з підприємствами, установами та організаціями укладено 169 угод із загальною потребою на 824 робочих місця. Це дало можливість залучити 567 осіб з числа незайнятих громадян. Колегія рекомендувала, серед іншого, особливу увагу звернути на працевлаштування жінок і молоді; розробити програму зайнятості населення на 2008-2009 роки; активізувати роботу щодо тимчасової зайнятості громадян, зареєстрованих як безробітні.

Про підсумки діяльності Коломийської оДПІ щодо адміністрування плати за землю фізичними особами, проблемні питання та шляхи їх усунення в 2008 році доповідав заступник начальника Коломийської оДПІ Олександр Федик. Насамперед він подякував сільським головам за активну співпрацю, завдяки чому земельний податок у районі за 2007 рік сплачено в повному обсязі. Доповідач наголосив на потребі змін у господарських книгах для здійснення якісної інвентаризації землекористувачів та річного нарахування земельного податку: на забезпеченні подання до оДПІ реєстрів сплачених сум земельного податку та ін. Колегія доповнила і підтримала рекомендації.

Щодо виконання планів роботи РДА за 2007 рік і затвердження плану роботи на 1 квартал наступного (і перспективного — на весь 2008-ий) доповідав керівник апарату РДА Михайло Беркещук. Враховуючи те, що всі пункти плану роботи РДА за минулий рік виконані, колегія рекомендувала затвердити перспективний план роботи РДА і план на І квартал 2008 року.

По впровадженню мікропроектів УФСІ в районі слово мав начальник відділу соціально-економічного розвитку та розвитку інфраструктури управління економіки РДА Ярослав Мочернюк. Так, станом на початок грудня 2007 року завершено роботи на 17 об'єктах на суму 7 млн. 091 тис. 961 грн. Тривають роботи на будівництві спортзалу в селі Сопів та реконструкції садка в селі Коршів. Колегія рекомендувала сільським головам цих сіл взяти під особистий контроль завершення робіт на зазначених об'єктах.

Особливо наголошувалось на колегії на виконанні в районі Указу Президента України "Про першочергові заходи щодо створення сприятливих умов життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями". Доповідач з цього питання, заступник голови РДА Богдан Болюк зазначив, що йдеться про забезпечення повного доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями до об'єктів соціальної, інженерно-транспортної інфраструктури; до всіх медичних, культурних, освітянських і спортивних закладів; до адмінбудинків і торгових точок. Колегія рекомендувала цілий перелік заходів, спрямованих на підтримку й вирішення проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Закінчилась колегія обговоренням графіка роботи відділів і управлінь у святкові дні.

Автор: В. БЛИЗНЮК, "Вільний голос"
Обговорити на форумі