друкувати


У івано-франківському дитсадку малюка напоїли алкоголем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2008-01-10 11:17:06

Молода мама стверджує, що забрала звідти свого дворічного сина в нетверезому стані. Півтори доби Микитка був у реанімації.

Працівники дитячого садочка всі обвинувачення спростовують. Та мати має намір звернутися до правоохоронців, щоб ті покарали винних.

Микитці 2 роки і 7 місяців. Його виховують мама й бабуся. Два місяці тому жінки наважилися віддати малого в дитячий садочок «Зернятко». Оксана й уявити не могла, що смак алкоголю її син відчує в такому віці.

Оксана Середюк, мати сп’янілого хлопчика: «Біля 5 години я прийшла у садочок, близько з ним не контактувала, оскільки кашляла в той день і мала нежить. Він зо 3 рази падав на підлогу. Ми були з подружкою заїхали в аптеку, купити ліки від кашлю, вже дома я відчула запах алкоголю».

Жінка стверджує, що зразу подзвонила до вихователів сина. Ті всі звинувачення відкинули. Проте зізналися, що «скидалися» того дня на святкування Нового року. Після чого Оксана з дитиною на руках звернулася в судмедекспертизу, де їй порадили не зволікати і їхати в реанімаційний відділ дитячої лікарні.

Наступного дня з жінкою зустрілася няня, яка доглядала в той день за дітьми, і почала пропонувати, за словами Оксани, «відступні», начебто на лікування.

Оксана Середюк, мама сп’янілого хлопчика: «Вона запропонувала мені 200 гривень, але я не взяла. Вихователя на той момент у садочку не було, вона відпросилася. Також няня запитала, чи не могла дитина випити якоїсь хімічної отрути для чищення, яка стоїть у них на підлозі. Я запитала, чи мають вони хоч якесь уявлення про безпеку».

В обласній дитячій лікарні медики підтверджують факт алкогольного отруєння. Кажуть: здорова дитина до реанімації не потрапить. Та скільки й чого випив хлопчик, невідомо.

Тарас Мельник, анестезіолог інтенсивної терапії дитячої лікарні: «У даному випадку ми не можемо сказати, дитина ще маленька, але наступного дня він мені сам сказав, що пив горілку».

Завідувачка дитячого садочка Тетяна Кузьменко версію матері називає нісенітницею. Вона висловила сумніви, чому Оксана Середюк терміново не викликала швидкої допомоги.

Тетяна Кузьменко, завідувачка дитячого садочка «Зернятко»: «Ситуація неординарна, всі ми переконані, що це сталося не в дитячому садочку. Мама 3 години перебувала за межами дитячої установи. Є припущення, що це шантаж».

У середу вперше в цьому році маленький Микита пішов у дитячий садочок. У той же самий. Іншого виходу у його матері немає. Вихователі обіцяли ставитися до дитини добре. А тим часом обидві сторони переконані, що в ситуацію мають втрутитися правоохоронні органи.

У міському управлінні освіти про інцидент у дитячому закладі вже знають і обіцяють провести власне розслідування. // Світлана Лунгор, Марина Криворотова, Івано-Франківськ, НТН.

На жаль, ми отримали інформацію, про спробу чинити тиск на нашого журналіста за оприлюднення цього матеріалу, тож звертаємося з проханням до місцевої влади і правоохоронних органів поставитися з розумінням і розібратися в ситуації, що виникла.

Джерело: "НТН"
Обговорити на форумі