друкувати


Більше 3 тисяч коломийських суб’єктів господарювання працюють на "спрощеній" системі оподаткування

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-12-23 04:40:26

Із 9851 суб’єкта господарювання, які перебувають на обліку у Коломийській ОДПІ - 3747 є платниками єдиного податку. Про це повідомив начальник Коломийської ОДПІ Іван Кирик.

За словами посадовця, першу групу обрали 650 осіб, які здійснюють торгівлю на ринках та надають побутові послуги населенню без використання праці найманих працівників. На другій групі спрощеної системи працює 2288 підприємців, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/ або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства з використанням до 10 найманих осіб та річним обсягом до 150000 грн. Третю групу, яка не обмежує кількість найманих осіб і дозволяє мати обсяг доходу за рік до 20 млн. грн. обрав 501 суб’єкт господарювання.

Також керівник інспекції зазначив, що Податковий кодекс України дозволяє перебувати на спрощеній системі оподаткування і юридичним особам, які відповідають встановленим критеріям. На сьогодні, на обліку в інспекції є 308 таких підприємств, з яких 25 – сільгоспвиробники.

Загалом з початку року платниками єдиного податку стали 600 суб’єктів господарювання, з них 103 – юридичних осіб та 497 фізичних осіб - підприємців.

Єдиний податок є важливим для місцевих бюджетів, адже стовідсотково поступає до них. Так, впродовж січня – листопада 2015 року бюджети Коломийщини отримали 19,4 млн. грн. цього податку.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ