друкувати


Надходження акцизного податку на Коломийщині перевищили 14 мільйонів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-10-20 01:05:12

Запроваджений з Нового року акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів приніс з початку 2015 року в бюджети сіл, селищ та міст 14,4 млн. грн. Зокрема, у вересні суб’єкти господарювання перерахували до державної скарбниці 2,1 млн. грн. Про це повідомив начальник Коломийської ОДПІ Іван Кирик.

За його словами найбільше податку надійшло від продажу бензину, інших нафтопродуктів та скрапленого газу – 22,0 млн. грн., торгівля тютюновими виробами та алкоголем поповнила бюджет на понад 18,0 млн. грн..

За цей місяць свої податкові зобов’язання від роздрібної торгівлі підакцизними товарами по регіону задекларували 59 юридичних осіб та 449 фізичних осіб-підприємців. Платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, зазначені у п.п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 Податкового кодексу України, зокрема нафтопродукти, скраплений газ тощо.

Коломийська ОДПІ просить громадян завжди вимагати за свою покупку розрахунковий документ, адже це сприятиме не лише збільшенню надходжень до бюджету, а й допоможе покупцю захистити себе від неякісної продукції.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ