друкувати


Стежками воїнів УПА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-10-13 12:30:38

14 жовтня 2015 року вперше на державному рівні проголошено святкування Дня захисника України, 73-ої річниці створення Української Повстанської Армії та Дня Українського козацтва. Саме цій визначній події присвячений захід, що відбувся 11 жовтня в селищі Печеніжин під назвою "Стежками воїнів УПА". Організаторами велопробігу виступили працівники музею Олекси Довбуша, до заходу приєднались і працівники Коломийського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, працівники Печеніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Печеніжинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат. В заході брали участь і діти шкільного віку з Печеніжина, Молодятина та Рунгурів та дорослі. Учасники проїхали тими місцями, де воїни української повстанської армії вели партизанський рух, робили підпільні криївки, переховувались від ворогів та боролись за незалежність України. Завідувач історико-краєзнавчого музею Олекси Довбуша – Котів І.М. розповів учасникам велопробігу про визначних воїнів ОУН УПА, вихідців з Печеніжина, також розповів про визначного героя опришківського руху Олексу Довбуша, учасники відвідали його хату.

Основною ідеєю заходу було привернення уваги молоді до історичних подій, виховання патріотизму і поваги до героїв як минулого так і сьогодення. Захід пройшов під гаслом "Слава Україні-Героям Слава!"

12 жовтня 2015 року перший заступник голови райдержадміністрації Н.Печенюк провів оперативну нараду з начальниками відділів, управлінь та структурних підрозділів райдержадміністрації. На порядку денному розглянуто питання про підсумки роботи за звітний тиждень та план роботи на наступний, обговорено ключові питання, що стосуються надання субсидій, виплати заробітної плати медичним працівникам, проведення мобілізаційних заходів в районі.

Джерело: Коломийська РДА