друкувати


Застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками ІІ та ІІІ груп єдиного податку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-08-31 12:40:24

Верховною Радою України було прийнято Закон України від 01 липня 2015 року № 569 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій", який набрав чинності з 23 липня 2015 року.

Законом передбачено, що у разі перевищення платниками єдиного податку в календарному році обсягу доходу 1 млн. грн. обов’язковим стає застосування РРО.

Звертаємо увагу, що таким платникам єдиного податку ІІІ групи (фізичні особи-підприємці) необхідно врахувати відповідні зміни, оскільки уже з 1 жовтня 2015 року вони зобов’язані при здійсненні своєї господарської діяльності застосовувати РРО, або перейти на використання виключно безготівкових розрахунків.

Водночас платникам єдиного податку ІІ та ІІІ груп (фізичні особи-підприємці) необхідно постійно контролювати обсяг своїх доходів, адже вони зобов’язані при перевищенні обсягу доходу 1 млн. грн. розпочати застосовувати РРО.

При цьому, для платників єдиного податку ІІ групи (фізичні особи-підприємці) у разі перевищення обсягу доходу 1 млн. грн. у 2015 році (незалежно від місяця, у якому відбулося таке перевищення) обов’язковий термін застосування РРО при провадженні своєї господарської діяльності наступає з 01.01.2016 року.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ