друкувати


Коломийські податківці на зустрічі – про нюанси оподаткування заготівлі лісової продукції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-08-13 06:45:24

Днями в Коломийській ОДПІ відбувся тренінг для заготівельних організацій, щодо особливостей оподаткування громадян, які одержують доходи від реалізації лісової продукції.

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Оксана Жураківська зауважила, що сезон заготівлі сільськогосподарської продукції, збору та продажу громадянами лісових ресурсів, зокрема: грибів, ягід, лікарських рослин у розпалі. І перш, ніж почати заготовляти щедрі дари природи, слід ознайомитись з порядком оподаткування доходів, отриманих від реалізації заготівельної продукції. Адже велика кількість жителів нашого краю, протягом літньо-осіннього сезону заробляють основну частину своїх річних доходів.

Вона наголосила, що підприємства, заготівельні організації та суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи, що виплачують доходи громадянам у відповідності до норм Податкового кодексу є податковими агентами, які зобов’язані своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати податок до бюджету від імені та за рахунок фізичних осіб, вести податковий облік та подавати податкову звітність податковим органам.

У разі виплати доходу готівкою з каси чи в негрошовій формі, податок сплачується до бюджету протягом банківського дня, наступного за днем виплати.

Захід пройшов у формі діалогу. Податківці закликали достовірно вести облік заготовленої продукції, сплачувати належно податок до бюджету. Суб’єкти господарської діяльності зауважили, що доходи від заготівлі ягідно-грибної продукції завжди залежать від природніх умов і сподіваються що цьогоріч будуть сприятливі умови для результатів їхнього бізнесу.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ