друкувати


В Івано-Франківську "Батьківщина" говорила про вибори

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-29 09:25:17

В п’ятницю, 17 липня, в приміщенні обласної філармонії з усієї області зібрались представники партії "ВО "Батьківщина" для обговорення нового законопроекту про вибори та визначити основні пріоритети кандидатів у передвиборчій кампанії. Побували на цій зустрічі і коломийські представники.

На початку відбулась селекторна нарада з лідером партії Юлією Тимошенко. Вона пообіцяла, що не допустить некомпетентного відбору кандидатів у передвиборчій кампанії. Ту партійну гілку, яка не дотримається критеріїв відбору, буде закрито. Також Юлія Тимошенко наголосила, що при теперішній ситуації в країні, необхідно встановити реальні тарифи для населення. Це є теперішнім предметом боротьби партії і стане подальшою боротьбою депутатів фракції "ВО "Батьківщина" після закінчення виборів на місцях.

Інфляція, девальвація гривні, замороження на 2 роки соціальних стандартів, корупція, відсутність задекларованих реформ – реальні проблеми України, які буде необхідно долати новій місцевій владі. Наразі 80% українців знаходяться на межі бідності. За це несе відповідальність уряд. Проте Юлія Тимошенко впевнена, що команда з молодих, освічених, некорумпованих людей зможе на місцях поступово виправляти ситуацію.

Після селекторної наради виступив колишній Народний депутат України, голова Івано-Франківського обласного осередку партії "ВО "Батьківщина" Дмитро Шлемко. Він детально розповів про новий закон про вибори та як відбудуться вибори. Політична сила має прийняти рішення про участь на виборах. Не буде виборчих блоків. Вже визначено загальну чисельність рад. Висунути кандидатури необхідно за 34 дні до голосування. На цих виборах самовисуванців не буде. Тільки політична сила має право висунути кандидата. Кандидат у свою чергу має право балотуватись на декілька посад одночасно.

Стосовно списків кандидатів, то перший номер у списку автоматично проходить голосування, всі решта йдуть в алфавітному порядку. Кожен кандидат буде позначений партійною приналежністю. Округи ж будуть нарізати міські, районні, обласні ради. Тобто згідно нового закону, межі округів суттєво зміняться на цих виборах, оскільки вони мають стати практично рівними по чисельності.

Обговорювали і нововведене гендерне квотування. Нагадаємо, що не менше ніж 30% у списках стосуються не жінок, а представників однієї статі. Тобто у списку може бути 70% жінок і 30% чоловіків, і навпаки.

Наостанок присутні проголосували за те, щоб Івано-Франківський обласний осередок партії "ВО "Батьківщина" взяв участь у виборах. Після цього іменними годинниками нагороджували членів партії за вагомий розвиток "Батьківщини". З представників Коломийського осередку таку нагороду отримали голова Коломийської ВМГО "Батьківщина молода" Віктор Будзінський та колишній голова партії в місті Коломия Ярослав Острук.

Автор: Яна Букреєва