друкувати


Військовослужбовці отримали землю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-28 01:35:38

Більше ста військовослужбовців, які захищають Україну в зоні АТО, отримають землю. За відповідне рішення проголосували депутати Коломийської міської ради на позачергові сесії.

Підтримали дане питання депутати фракції "ВО "Батьківщина" в Коломийській міській раді. Голова фракції Сергій Федчук, відвідуючи та беручи участь у комісії, яка займається земельними відносинами, особисто попіклувався про те, щоб кожна сім’я учасників та загиблих в зоні АТО отримала земельну ділянку. "Це перше рішення. Сподіваємось, що якнайшвидше люди дороблять документи і буде друге рішення, згідно якого всі учасники та сім’ї загиблих військовослужбовців отримають землю", - зазначає Сергій Федчук. Також він пообіцяв, що Коломийські депутати і надалі будуть працювати над необхідними документами, які допоможуть кожному бійцеві АТО отримати свою земельну ділянку в межах Коломиї.

Депутат фракції "ВО "Батьківщина" Віктор Будзінський коментує ситуацію так: "Наша держава недостатньо піклується про воїнів АТО. Все, що може міська влада – це виділити земельні ділянки. Коштів на додаткову допомогу, на жаль, дуже бракує"

Одним із Коломийських бійців, які отримають землю, є Ігор Лазарук. Він батько двох дітей, проте без тіні сумніву вирушив захищати кордон рідної землі: "Я та мої побратими дуже вдячні, що нас не забувають та допомагають. Сподіваємось, що держава дасть кредит на забудову. Це дуже добре мати свій клаптик землі. Хлопці, які вирушили захищати країну, заслуговують цього"

Землю виділили на вулицях Тараса Сенюка, Романа Фурика, Степана Воробця, Назарія Яремчука, Володимира Костюка, Олександра Козалія, Сергія Лисенка. Сім’ї, які мають документи, що засвідчують участь в антитерористичній операції, отримають від 8 до 10 соток землі. Ці ділянки можна буде використати під забудову та садівництво.

Автор: Яна Букреєва