друкувати


На Коломийщині власники нових авто сплатять пів мільйона гривень у місцевий бюджет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-27 12:55:00

Власниками дорогих авто – потенційних платників транспортного податку на Коломийщині є двадцять громадян, яким направлено податкові повідомлення - рішення про сплату суми податку. Про це повідомив в.о.начальника Коломийської ОДПІ Іван Кирик.

За його словами очікувана сума надходжень до місцевої казни у 2015 році становить 500 тисяч гривень. На сьогоднішній день вже до місцевих бюджетів Коломийщини від платників транспортного податку (юридичних та фізичних осіб) надійшло 81,3 тис.грн.

Нагадаємо, що в цьому році запроваджено новий порядок оподаткування легкових автомобілів податком, який є складовою частиною податку на майно. Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, що використовувалися до 5 років і мають об'єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Фізичні особи сплачують платіж протягом 60 - ти днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення. Юридичні особи - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ