друкувати


Коломийська ОДПІ: На зустрічі - про вимоги законодавства щодо надання послуг таксі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-27 12:25:16

Днями в Коломийській ОДПІ відбулося засідання "круглого столу" з перевізниками, що надають послуги таксі. Приводом для зустрічі стало питання дотримання чинних вимог діючого законодавства в частині державної реєстрації суб’єкта господарювання, наявності ліцензії на перевезення, укладання договорів послуг радіо таксі, дотримання порядку здійснення розрахункових операцій.

За словами в.о.начальника Коломийської ОДПІ Івана Кирика здійснювати пасажирські перевезення можна лише за наявності відповідних документів та дозволів, а також кожний суб'єкт господарювання, який надає послуги з перевезення пасажирів та їх багажу на таксі, незалежно від виду оподаткування, який до нього застосовується, зобов'язаний обладнати транспортний засіб таксометром, здійснювати його періодичну перевірку і розраховуватися з клієнтами тільки з його допомогою. Він наголосив, що тепер перевізник без документів може заплатити штраф у 100 разів більший, ніж був раніше. Адже набрав чинності Закон України №222-VIII "Про ліцензування видів господарської діяльності" від 02.03.2015р., згідно із вимогами якого підвищується відповідальність перевізників за здійснення перевезень без необхідних документів. Так, порушення ч.1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою накладення штрафу від 1000 до 2000 НМДГ (від 17000 до 34000 грн.)

 

На сьогоднішній день на обліку в інспекції перебуває 110 фізичних осіб – підприємців, у яких основний вид діяльності надання послуг таксі. З цієї категорії платників тільки 21 фізична особа – підприємець перебуває на спрощеній системі оподаткування, ними в першому півріччі 2015 року сплачено до бюджету 30,7 тис. грн. єдиного податку. А це тільки п’ята частина від зареєстрованих платників із основним видом діяльності "надання послуг таксі".

В ході зустрічі ухвалили укладати договора послуг радіо таксі тільки за наявності державної реєстрації суб’єкта господарювання, наявності таксометра та ліцензії на надання послуг з перевезення пасажирів, для того, щоб особи, які надають послуги таксі працювали у рівних умовах. Адже податки мають сплачувати всі!

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ