друкувати


Тематична книжкова викладка літератури "Україна: діалог з історією"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-16 06:15:30

25 років тому, 16 липня 1990 року було прийнято Декларацію про державний суверенітет України. Відтоді в літописі розпочалася нова сторінка, новий відлік часу – епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни.

Декларація стала тією цінністю яка об’єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на декларацію, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні того ж року.

Працівники центральної районної бібліотеки, в рамках літнього читального залу підготували та провели інформаційну годину "На шляху до суверенності", ознайомили відвідувачів з історією прийняття Декларації та її розділами.

Була підготовлена тематична книжкова викладка літератури "Україна: діалог з історією". Кожному відвідувачу літнього читального залу працівники методичного відділу центральної районної бібліотеки підготували пам’ятку до 25-ти річчя прийняття "Декларації про державний суверенітет України".

Джерело: Коломийська РДА