друкувати


Коломийська ОДПІ: Правом на податкову знижку можна скористатися до 31 грудня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-16 05:55:18

Відповідно до ст. 166 Податкового кодексу України платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. Скористатися таким правом можна протягом всього календарного року, наступного за звітним, тобто до 31 грудня 2015 року.

Податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв’язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів – фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

До складу податкової знижки включаються зазначені у п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу України фактично понесені витрати, підтверджені платником податку документально, а саме: фіскальним або товарним чеком, касовим ордером, іншими розрахунковими документами або договором, які ідентифікують продавця товарів, робіт чи послуг та визначають суму таких витрат і строк їх продажу. Сюди відносяться пожертви та благодійні внески неприбутковим організаціям; кошти, сплачені на користь навчальних закладів; витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та на оплату державних послуг, пов’язаних з усиновленням дитини; суми витрат на сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя та проценти, сплачені за іпотечним кредитом; витрати, пов’язані з переобладнанням транспортного засобу, а також витрати на сплату видатків на будівництво чи придбання доступного житла.

Водночас законодавством визначено обмеження права на нарахування податкової знижки. Зокрема, її загальна сума, нарахована платнику податку у звітному податковому році не повинна перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 Податкового кодексу України.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ