друкувати


Коломийська ОДПІ: Як повинна виплачуватись заробітна плата

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-10 09:50:18

Коломийська ОДПІ повідомляє, що відповідно Кодексу законів про працю заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в строки, установлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим із профспілкою, але не рідше ніж двічі на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, та не пізніше 7 днів після завершення періоду, за який здійснюється виплата.

Таким чином, заробітна плата за першу половину місяця (за перші 15 календарних днів) має виплачуватися в період із 16 по 22 число, а за другу – з 1 по 7 число наступного місяця.

Зарплата виплачується в робочі дні. Якщо день виплати зарплати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні.

Звертаємо увагу, що виплата зарплати двічі на місяць є не правом роботодавця, а його обов’язком.

Водночас нагадуємо, що кожен найманий працівник має право вимагати від роботодавця виплати гідної та легальної заробітної плати. Кожна гривня податку, що надійде до бюджету, впливає на забезпечення пенсії у майбутньому. Тому, слід пам’ятати, що не оформлення належним чином трудових відносин з найманими працівниками є порушенням законодавства про працю і працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ