друкувати


Надходження акцизного податку на Коломийщині перевищили 8 мільйонів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-10 09:20:00

Протягом січня-червня 2015 року платники акцизного податку Коломийщини сплатили до бюджету 8,6 млн. грн. Зокрема, у червні суб’єкти господарювання перерахували до державної скарбниці 1,8 млн. грн. Про це повідомив в.о. начальника Коломийської ОДПІ ГУ ДФС в Івано-Франківській області Іван Кирик.

За цей місяць свої податкові зобов’язання від роздрібної торгівлі підакцизними товарами по регіону задекларували 59 юридичних осіб та 449 фізичних осіб-підприємців. Платниками акцизного податку є суб’єкти роздрібної торгівлі, які реалізовують безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну, товари, зазначені у п.п. 215.3.4 п. 215.3 ст. 215 Податкового кодексу України, зокрема нафтопродукти, скраплений газ тощо.

Коломийська ОДПІ звертає увагу суб’єктів господарювання, що з 1 липня 2015 року пиво віднесене до алкогольних напоїв, тому роздрібна торгівля таким напоєм, а також іншими алкогольними напоями (крім столових вин), може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, в тому числі їх виробниками, тільки за наявності в них ліцензії.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ