друкувати


Коломийська ОДПІ: Особливості нарахування та плати за землю з фізичних осіб

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-06 04:40:08

Коломийська ОДПІ, повідомляє громадян міста та району щодо нарахування та сплати земельного податку. Нагадаємо, що платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) та землекористувачі, об'єктами оподаткування є земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні, та земельні частки (паї), які перебувають у власності.

Для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру. Облік фізичних осіб - платників податку та нарахування відповідних сум податку проводяться контролюючими органами щороку до 1 травня (п.287.2 ст.287 Податкового кодексу України).Податкове повідомлення-рішення про нараховані суми земельного податку видають платникові до 1 липня поточного року (п.286.5 ст.286 Податкового кодексу України ).При переході права власності на будівлю, споруду (їх частину) податок за земельні ділянки, на яких розташовані такі будівлі, споруди (їх частини), з урахуванням прибудинкової території сплачується на загальних підставах з дати державної реєстрації права власності на таку земельну ділянку.

Власник нежилого приміщення(його частини) у багатоквартирному жилому будинку сплачує до бюджету податок за площі під такими приміщеннями (їх частинами) з урахуванням пропорційної частки прибудинкової території з дати державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Земельний податок громадяни сплачують у відділенні банку, в сільській раді або у відділенні поштового зв’язку за місцем розташування земельної ділянки. Плата за землю вноситься до 29 серпня поточного року (протягом 60 днів з дня вручення зазначеного повідомлення-рішення відповідно до п.287.5 ст.287 Податкового кодексу України). Якщо фізична особа не одержала повідомлення, вона може самостійно звернутися до контролюючого органу за місцем розташування земельної ділянки.

Джерело: Прес –служба Коломийської ОДПІ