друкувати


Про нового голову СБУ Василя Грицака говорять справи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-07-01 08:45:00

28 червня Інтернет-спільнота отримала змогу реально побачити і зрозуміти дійсну різницю між діючим керівником СБУ Василем Сергійовичем Грицаком и Грицаками "від ментів". Як кажуть у народі, - картина маслом. Перший - зі зброєю і у повному бойовому споряджені на передовій АТО, другий, - той, що в парадному кітелі з орденами-медалями і "молодою дружиною". Пригадуєте старі картинки з підписом – "знайдіть дванадцять відмінностей". Мабуть, дванадцять – це занадто просто. Відмінність в УСЬОМУ. Свідченням цьому є твердження шанованих та авторитетних людей, які простою і зрозумілою мовою дають зрозуміти, хто є хто.

На минулому тижні яскраву характеристику В.Грицаку дав лідер і засновник "Правого сектору" Дмитро Ярош, який чітко акцентував увагу на професійних рисах характеру керівника української спецслужби: "Знаю Василя Грицака як офіцера, який особисто брав участь не тільки в плануванні, а й у виконанні бойових операцій, не ховаючись за спинами своїх підлеглих. А таких генералів на фронті, повірте, дуже мало".

Відомий блогер-політолог Уколов теж висловився коротко і змістовно , - "Грицак – непомітний та ефективний", відзначаючи пріоритетність реальних дій в роботі очільника СБУ.

Не менш об’єктивно і вичерпно відгукуються про генерал-полковника В.Грицака колишні колеги по роботі в регіональному управлінні. Зі слів екс-керівника СБУ на Рівненщині Віктора Садовника, - "Про Василя можна говорити лише позитивне. Ми його називали самородком. Таких здібних молодих офіцерів — одиниці".

Мабуть найбільш змістовну і аргументовану позицію напередодні висловив відомий волонтер-ведучий Олексій Мочанов: "Сергеич - уважаемый в Конторе старший офицер, опер и пахарь, главный "по войне". Его по настоящему ценят Альфачи и Арта, десантура и гвардейцы, добровольцы и правосеки. Потому что не политик. Потому что опер и свой. Важно, пока есть возможность - наладить работу и показать реальный результат. И в борьбе с коррупцией, и в борьбе с контрабандой, не только на фронте и в зоне АТО. Везде. На всех фронтах и направлениях. Я реально жду голосования по главе СБУ и надеюсь, что сейчас на ближайшее время им утвердят генерал-полковника Василия Сергеевича Грицака. Потому что доверяю этому Мужику. И верю, что он не из тех, кто сможет отдавать преступные приказы. Дел у Службы – полно".

І дійсно, справ у вітчизняної спецслужби вдосталь. Щодня, не зважаючи на свята і вихідні дні, співробітники СБУ реалізовують оперативні комбінації та спецоперації з виявлення і затримання злочинців. Зокрема, у той час, як країна відзначала День Конституції, оперативники СБУ в селищі Березове Волноваського району Донецької області затримали громадянина Росії, агента ФСБ РФ, який, під личиною співробітника гуманітарної місії, налагодив стосунки з терористами "ДНР" та отримував від них інформацію про місця дислокації Збройних сил України, її склад та озброєння, громадян РФ, які беруть участь у конфлікті на боці України. Шпигун зізнався, що був завербований спецслужбою ще у 2008 році.

Напередодні, у Міловському районі Луганської області співробітники СБУ розкрили низку терактів та затримали групу осіб, які підривали автівки правоохоронців та військовослужбовців, вчинили вибух на території армійської радіолокаційної станції. Також за минулі вихідні Служба безпеки України затримала 29-річного мешканця Сєверодонецька, який збирав інформацію про місця розташування, переміщення українських військ та інші відомості для терористів. Таких щоденних прикладів успішної боротьби з тероризмом, контрабандою, шпигунством та іншими злочинами проти основ державної безпеки чимало, і це – реаальні результати, а не декларування намірів.

Важко до сказаного додати щось більш змістовне … адже характеристику Грицаку дають не "бійці диванної сотні", а люди, які власною громадянською позицією та діями на благо України уже давно заслужили повагу та авторитет у суспільстві. Та й реальні справи нового керівника СБУ є найбільш яскравим підтвердженням ефективності його роботи. Як результат, чимало авторитетних особистостей сьогодні підтримують колегу і професіонала справи Грицака, Василя Сергійовича, генерал-полковника Служби безпеки України, якого "по справжньому цінують Альфачі і Арта, десантура і гвардійці, добровольці і правосеки".

Джерело: PRESSA.IF.UA