друкувати


Коломийщина відзначила День Конституції

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2015-06-30 01:55:24

28 червня 2015 року, в парку ім. К. Трильовського міста Коломиї відбулися урочистості по відзначенню 19-ої річниці прийняття Дня Конституції України.

Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.

Захід розпочався з благословення Єпископа Коломийсько – Косівської єпархії УАПЦ КП Владики Юліана та всечесних отців. В урочистостях взяли участь голова райдержадміністрації Л.О. Глушков, міський голова І.Б.Слюзар, голова районної ради Б.В.Болюк, громадськість району та міста.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков у вітальному слові відзначив, що прийняття Основного Закону ознаменувало фундаментальне закріплення нашої незалежності, навіки закарбувало волю українського народу жити у власній суверенній, соборній державі, а всі задекларовані Конституцією права та свободи поступово будуть нормою життя громадян України. Також, очільник району зазначив, що поряд із державним святом ми відзначаємо День молоді. Держава вірить в свою талановиту і працелюбну українську молодь, яка матиме гідне життя і світлу долю, але їй ще треба навчитися жити за законами Конституції та спільно з головою Коломийської районної ради Богданом Болюком вручив нагороди з нагоди відзначення 19-ї річниці Конституції України та Дня молоді.

По закінченню урочистостей для гостей свята відбувся святковий концерт.

Джерело: Коломийська РДА